Ingyenessé válhat a külföldön megszerzett diplomák elfogadása

|

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egy sor intézkedést eszközölne az oktatás területén.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a héten átfogó törvényjavaslatot nyújtott be, amely több szinten is érinti a hazai oktatást.

Ezek közül az egyik, hogy gyorsabbá tennék a külföldön végzett magyarok diplomáinak elfogadását. A javaslat értelmében a procedúra legfeljebb egy hónapot vehetne igénybe, az MTI-vel pedig azt is közölte a minisztérium, hogy már dolgoznak a jelenleg még fizetős eljárás ingyenessé tételén.

Az ITM a doktori képzést sem hagyná érintetlenül: a doktoranduszok a legmagasabb szintű posztgraduális képzésen már a mesterképzés utolsó évében tehetnének lendületes tudományos, kutatás-fejlesztési pályakezdésükért.

A törvényjavaslat emellett a szakképzés versenyképességét is tovább szeretné erősíteni, ezért a jövőben tehetséggondozó diákkör és mentorprogram indulna, kiemelten a hátrányos helyzetű tanulókra fókuszálva

"A kormány célja, hogy a fiatalok a jövő nyertesei legyenek, éppen ezért korábban sosem látott összegeket fordít a hazai felsőoktatásra. 2021-ben a GDP közel 1,3 százaléka hasznosul az egyetemeken. Jövőre a több mint 1000 milliárd forintos fejlesztési forrásokat is beleértve ez az arány 1,9 százalék közelébe nő."

- írja a minisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.