Ingyenes kiadványsorozat mutatja be a Kárpát-medence régióit

|

Gazdagon illusztrált összeállításból tájékozódhatnak a diákok.

Hazánkkal együtt ma 11 ország osztozik a Kárpát-medencén, a terület régiói azonban nem csak földrajzilag, de kulturálisan is ezernyi szállal kötődnek egymáshoz. Az Európai Unió finanszírozásában az Oktatási Hivatal most egy átfogó kiadványsorozatot jelentetett meg, amely gazdagon illusztrálva ismerteti az egyes tájegységeket.

Az ingyenesen letölthető Helyi Tudástár-sorozat 7 kiadványból áll, és Bécstől a Partiumig tekinti át a Kárpát-medence régióit.

"A hét kötetből álló könyvsorozat a határon túli pedagógusszervezetekkel együttműködésben készült azzal a céllal, hogy átfogó képet adjon a jelenlegi országhatárok által felszabdalt, de geográfiailag és kulturálisan összetartozó Kárpát-medencei régiókról. A kötetek történelem-, nép- és honismereti, magyar- és osztályfőnöki órákon tanári segédletként is kiválóan használhatók, de külhoni osztálykirándulások szervezéséhez vagy nemzeti emlékhelyek felkereséséhez is támpontot és hasznos információkat nyújtanak. Különösen nagy haszonnal forgathatják a Helyi tudástár kiadványait a Határtalanul Programban részt vevő osztályok tanárai, tanulói."

- írja az Oktatási Hivatal közleménye, melyen keresztül PDF formátumban érhetők el a kiadványok. A kötetsorozat a Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival elnevezésű európai uniós projektben készülhetett el. A program célja a Kárpát-medence magyar nyelvű oktatásának fejlesztése és oktatásszakmai hálózatok kiépítése volt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.