Informatikai szakkörök indulnak a vidéki iskolákban

|

Tíz intézmény vehet részt az Innovációs és Technológiai Minisztérium "Programozd a jövőd!" nevű projektjében.

Az informatikai érdeklődés kialakításában sokat segíthet, ha a gyermekek korán találkoznak a terület lehetőségeivel, ezért az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) különleges programmal segítené, hogy ez a szegényebb vidéki iskolákban is megvalósulhasson.

A Programozd a jövőd! című projekt "inspiráló eszközök" kölcsönzésével és a pedagógusok felkészítésével támogat tíz vidéki iskolát, hogy informatikai szakkörök segíthessék a pályaválasztás előtt álló fiatalok tájékozódását.

Az ITM közleménye szerint Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese elmondta, a digitális gazdaság a magyar gazdasági növekedés és foglalkoztatás ötödét adja, az ágazat további megerősítésének pedig elengedhetetlen feltétele a megfelelő szakmai utánpótlás. A pályázaton Budapest és Pest megye kivételével az ország bármely részében működő általános és középiskolák részt vehetnek. Az intézményeknek vállalniuk kell, hogy legalább tíz tanulónak minimum tíz alkalomból álló foglalkozássorozatot szerveznek.

A sikeresen pályázók minden segítséget megkapnak a felkészüléshez - ismertette a tárca, hozzátéve: A nyertes intézmények hat laptopot, tíz BBC micro:bit v2 GO mikrokontrollert és négy LEGO® Education SPIKE™ Prime robotkészletet vehetnek át használatra. A foglalkozásokat vezető pedagógusok kéthetes online kurzuson sajátíthatják el a továbbadandó ismereteket.

Jelentkezni december 5-ig lehet, a támogatói döntések még idén megszületnek, az iskolai szakköröket ezután két körben, jövő januártól május végéig tartják meg.

A programhoz szükséges űrlap és a részletes pályázati feltételek ezen az oldalon érhetők el.

(ITM - MTI)

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.