Hiába az újabb vészhelyzet, most már tényleg érvényüket vesztik a diákigazolványok

|

Fontos kérdést tisztázott az Oktatási Hivatal.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett vészhelyzeti állapot és az azzal járó rendkívüli jogrend egyik hozománya volt, hogy a lejárt diákigazolványok továbbra is használhatók maradtak. A múlt héten a kormány újabb veszélyhelyzetet hirdetett, ezúttal az ukrajnai háború miatt, így sokakban felmerült, hogy vajon ez is hatással lesz-e az igazolványokra.

A kérdésnek az Eduline.hu járt a végére, a lap pedig azt a választ kapta az Oktatási Hivataltól, hogy az új vészhelyzeti intézkedések nem érintik a diákigazolványok érvényességét. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy június 30-ig még vásárolhatók kedvezményes jegyek és bérletek a lejárt okmányokkal, utána viszont nem lesz erre lehetőség.

Ez egyébként már a negyedik kitűzött határidő, az OH álláspontjának fényében viszont biztosnak tűnik, hogy már így is marad. A meghosszabbított érvényességnek nem csak az aktív tanulói és hallgatói jogviszonnyal rendelkezők vették hasznát, hiszen a vészhelyzetnek hála még azok is olcsóbban utazhattak, akik már a 2019/20-as tanévben befejezték a tanulmányaikat.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.