Havi 100.000 forintos ösztöndíjra pályázhatnak a fővárosi egyetemek hallgatói

|

Ismét elindul a Budapest Ösztöndíj Program.

A Fővárosi Önkormányzat 11. alkalommal is elindítja a Budapest Ösztöndíj Programot, ami kifejezetten a fővárosi székhelyen vagy telephelyen működő felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatóit támogatja.

A BÖP keretében a sikeres pályázók 5 hónapon át az önkormányzat által biztosított szakmai anyagok és konzultációk segítségével végezhetik kutatásaikat, melyről tanulmányokban kell beszámolniuk. A programban részt vevő hallgatók részére nettó havi 100.000,-Ft/fő ösztöndíj kerül kifizetésre.

A program alapvető célja, hogy az ösztöndíjat elnyerők betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, megismerjék a helyi közigazgatás és közszolgáltatások rendszerét, s ezáltal hozzájáruljon a közigazgatáson belüli hatékony és célirányos utánpótlás kineveléséhez is. A programban legfeljebb 20 fő nappali tagozatos, osztatlan, alap- vagy mesterképzésben részt vevő, egyetemi vagy főiskolai hallgató vehet részt, aki:

  • valamely fővárosi székhelyen vagy telephelyen működő felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonnyal áll;
  • a jelentkezést megelőző két lezárt, ennek hiányában egy lezárt tanulmányi félévben átlagosan legalább 4,00 súlyozott tanulmányi átlaggal rendelkezik;
  • angol, német vagy francia legalább középfokú, államilag elismert nyelvvizsgával rendelkezik;
  • vállalja, hogy a fogadó szervezetek valamelyikénél az ösztöndíjas időszak alatt a mentorral egyeztetett ütemterv alapján hetente legalább 20 órában a rábízott, a fogadó szervezetek tevékenysége szempontjából releváns kutatási feladatokat ellátja;
  • vállalja, hogy az ösztöndíjas időszak alatt legalább egy és legfeljebb négy, összesen legalább 60 000 karakter (másfél szerzői ív) terjedelmű tanulmányt készít a mellékelt, a fogadó szervezetek által megadott, mentor által jóváhagyott, az ösztöndíjas tevékenységéhez kapcsolódó témában, melyet a mentora ötfokozatú skálán, írásbeli indoklással értékel;
  • vállalja, hogy az előírt követelmények nem teljesítése esetén, a letöltött ösztöndíjas időszakra vonatkozó, kiutalt ösztöndíjat visszafizeti.

Az ösztöndíj program jelentkezési határideje 2021. július 11., a pályázathoz szükséges dokumentumok a budapest.hu-n érhetők el.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.