Győzelmet ért a táncoló robot

|

Több, mint kétszáz pályázatot küldtek be 7 és 18 év közötti lányok a DigiGirlz AI Challange-re, közülük választották ki a legjobbakat.

Véget ért a DigiGirlZ AI Challange kihívása, melyben két kategóriában kereste a Microsoft Magyarország és a Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa azokat a lányokat, akik egy olyan mesterséges intelligencia projektet alkotnak meg, amely a háttértudásukra, kreativitásukra és a tapasztalataikra építve bemutatja, hogy milyen szerepet játszik az életünkben az MI jelenleg, és milyen lehetőségekkel kecsegtet néhány év vagy évtized múlva.

 

A legfényesebben csillogó érmet a 7-11 éves kategóriában egy testvérpár - Csillag Aranka és Csillag Mária - szerezte meg, akik az általuk összeállított LEGO-robotot úgy programozták fel, hogy zongoraszóra azonnal táncra perdüljön. A 12-18 éves kategória győztese Illés Boglárka lett, aki saját kezűleg készített animációban mutatta meg vízióját a mesterséges intelligencia jövőbeli felhasználásáról.

A zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hisz több, mint kétszáz pályázat érkezett a versenyre a lelkes diákoktól, az alkotások szokszínűségéhez pedig elég a dobogóra vetnünk egy pillantást, ahol a győztes művek mellett saját fejlesztésű applikációt, a 3D nyomtatott robot és még novellát is találunk.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.