Figyelem, drágul a szabad felhasználású diákhitel

|

Jelentősen megemelték az 1-es típusú Diákhitel kamatát.

Magyarországon 2001 óta igényelhetnek diákhitelt a tanulók, amely több konstrukcióban kínál anyagi segítséget a felsőoktatási képzésekben részt vevő állampolgároknak. A legnépszerűbb a 45 éves kor alatt igényelhető, szabad felhasználású Diákhitel1, ám ennek kamatát most jelentősen megemelték.

Egy olvasói tipp nyomán elsőként a HVG írta meg, hogy a Diákhitel weboldalán szereplő adat szerint 2022 július 1-től már csak 4,99%-os kamattal lehet igényelni a havi 15-150 ezer forintos, félévenként legfeljebb 750 ezer forintos kölcsönt. Ez több mint a duplája a korább, 1,99%-os kamatnak.

A változás nem érinti a kizárólag a képzés költségeire fordítható Diákhitel2-t és a pandémia nehézségeinek enyhítésére létrehozott, egyösszegű Diákhitel Pluszt, amelyek továbbra is kamatmentesen kérvényezhetők. A Diákhitel Központ Zrt. cikkünk írásáig hivatalosan nem jelentette be és nem is kommentálta a Diákhitel1 költségének megemelését, amire egyébként félévente van lehetősége a társaságnak.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.