Fiatal tehetségeket díjazott a Magyar Innovációs Szövetség

|

A csillagászat, a gyógyszeripar, a neurális hálózatok és a digitális eszközök témakörében alkottak nagyot az idei győztesek.

A napokban átadták a 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató elismeréseit a a Magyar Tudományos Akadémia székházában. A Magyar Innovációs Szövetség által 1991 óta megrendezett versenyen 4 első, 4 második, és 3 harmadik helyezett kapott elismerést, 11 pályázó kiemelt dicséretben, 44 pedig dicséretben részesült.

Az idei verseny első díját kapta Balázs Gábor Gergő, az ócsai Bolyai János Gimnázium diákja csillagászatot érintő munkájáért, Seitz Erik, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium diákja a gyógyszeriparban használható új modell kutatásáért, Ecsedi Boglárka, a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium diákja a mesterséges neurális hálózatok működésének optimalizálásáért, Radó János, a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium diákja a digitális toll pályázatáért.

A Magyar Innovációs Szövetség legjobb határon túli pályázónak járó ösztöndíját Ravasz András Zoltán, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákja nyerte el a vakok olvasását segítő braille comfort pack pályázatával, amely a versenyben az egyik második helyezett volt.

A Magyar Innovációs Szövetség közölte, az idén a szeptember 17-19. között a Salamancai Egyetem által online megrendezésre kerülő Európai Unió fiatal tudósok versenyének döntőjében Magyarországot három első helyezett pályázat képviselheti, illetve ekkor tartják külön szekcióban az előző évi verseny halasztott döntőjét is, ahol pedig a 2019-2020. évi hazai verseny győztesei versenyeznek projektjeikkel.

Az első, második és harmadik helyezettek egyéves ösztöndíjat kaptak, és 100 többletpontra jogosultak a felsőoktatási felvételin.

Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a verseny szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy az Európai Unió 1988 óta szervezi hivatalosan a Fiatal Tudósok Versenyét, melynek célja előmozdítani a 14-19 év közötti fiatal tudósjelöltek együttműködését, hozzájárulni az ígéretes fiatal tehetségek fejlődéséhez. A döntőt először 1989-ben rendezték meg Brüsszelben, és azóta egy-egy európai ország látja vendégül a fiatal diákokat.

A 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt 2020. október 1-én hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) NKFI Alapból nyújtott főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az M5 csatornával közösen.

 

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.