Felvételizők, figyelem! Fontos határidő közeleg

|

Már nem sokáig módosítható a megjelölt szakok jelentkezési sorrendje.

A felsőoktatási felvételi idei menetrendje szerint a továbbtanulni szándékozó diákok július 7-éig, vagyis csütörtökig módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét, illetve eddig pótolhatják az eljáráshoz szükséges dokumentumokat. A közelgő határidőre való tekintettel a felvi.hu nemrég közölte, hogy az utolsó napon tovább tart nyitva a felvételi ügyfélszolgálat.

Az ügyintézők így este 18 óráig várják a személyesen érkezőket, fogadják a telefonhívásokat és válaszolják meg (érkezési sorrendben) az e-maileket. A felvi.hu ügyfélszolgálati felülete ide kattintva érhető el.

Az Oktatási Hivatal ezzel párhuzamosan emlékeztetett, hogy a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer Dokumentumok menüpontjában tölthetik fel a jelentkezők, és ugyanitt követhetik nyomon az elbírálásukat is. Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2022. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem), a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, illetve a 2006. február 1. után szerzett magyar oklevelet.

Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át. Ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia. Az idei érettségi eredmények pedig folyamatosan érkeznek meg a központi felvételi nyilvántartásba.

Ami pedig a módosítást illeti, erre az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában van lehetőség, összesen egyetlen alkalommal, így aki már korábban élt ezzel, azt már nem érinti a közelgő határidő. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. A sorrendmódosításkor csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átrendezni vagy törölni, új képzés már nem rögzíthető.

A személyes adatok változását szintén július 7-ig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában. Egyes személyes adatok módosítását dokumentummal is igazolni kell (pl. névváltozás, állampolgárság változása). Az idei évben külföldi középiskolában érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő 2022. július 13-a. A határidőig benyújtott dokumentumok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart.

A 2022 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 21-én hirdetik ki, és elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményről.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.