Érmekkel megpakolva zárta a magyar csapat az Európai Fizikai Diákolimpiát

|

Arany-, ezüst- és bronzérmet is begyűjtöttek a hazai versenyzők.

2017 óta minden évben megrendezik az Európai Fizikai Diákolimpiát (European Physics Olympiad, EuPhO), a tavalyi és tavalyelőtti online tornák után pedig 2022-ben ismét hagyományos formában térhetett vissza a nemzetközi versengés.

Az idei, szám szerint hatodik EuPhO-t kimondottan jó eredménnyel zárta a hazai delegáció, a magyar csapat versenyzői ugyanis négy érmet is elhoztak a Ljubjanában zajlott megmérettetésről.

A Magyar Fizikai Diákolimpiai Szakkörök közleménye szerint Kovács Balázs Csaba aranyéremmel, Gurzó József ezüstéremmel, Bencz Benedek és Toronyi András pedig bronzéremmel térhetnek haza, míg Molnár-Szabó Vilmos dicséretben részesült a tornán mutatott teljesítményéért. A csapatvezetők Szász Krisztián és Vankó Péter voltak.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.