Enyhén javuló eredményeket hozott az idei érettségi

|

Az előzetes adatok alapján az elhúzódó távoktatás nem hagyott mély nyomot a vizsgázók jegyein.

Az érettségi vizsgák lezárultával a fiatalok szeme a felvételi eljárásra szegeződik, az oktatás iránt érdeklődők viszont kíváncsian várják a középiskolai megmérettetés országos tanulságait is. Habár a hivatalos érettségi statisztikákat még nem publikálták, néhány információt már megtudhattunk a köznevelésért felelős államtitkár Magyar Nemzetnek adott interjújából.

Maruzsa Zoltán elárulta, hogy a diákok összesített átlaga 3,65 lett, ami csekély mértékben még javulást is hozott a 2020-as 3,61-hez képest. Az államtitkár szerint átlagosan 60%-os teljesítmény nyújtottak a diákok, ami megfelel az elmúlt öt év trendjének. Ez abból a szempontból biztató eredmény, hogy az idei érettségizők jóval több időt töltöttek távoktatással, mint a tavalyi vizsgázók.

Újságírói kérdésre válaszolva Maruzsa azt is elárulta, hogy az előző évekhez viszonyítva javult az eredmény magyarból, angolból, németből és fizikából is, viszont a történelem, a biológia és a kémia terén gyengébben teljesítettek a diákok. A rettegett matematika ugyanakkor meglepetésre nem hozott eltérést, aminek azért van jelentősége, mert közkeletű vélekedés, hogy ebből a tárgyból különösen nehéz az online felkészülés.

Az államtitkár hangsúlyozta a magas részvételi arányt is: idén csupán az érettségizők 1,7%-a maradt távol, némi előrelépést a hozva a tavalyi 2%-os arány után. Ami pedig a jövőt illeti, Maruzsa szerint a szeptemberi tanévkezdésre már jelenléti oktatással számol a hivatal, melyet az államtitkár a pedagógusok és a diákok átoltottságával indokol.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.