Elindult a jelentkezés az MCC ingyenes középiskolás tehetséggondozási programjára

|

15 hazai városban várja az érdeklődőket a középiskolásoknak szóló fejlesztési program.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) még 2002-ben indította útjára a Középiskolás Programot, amely az egész Kárpát-medencében nyújt ingyenes képzést a középiskolás tehetségek számára. A távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló program célja, hogy  a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, s egyúttal kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is.

A Középiskolai Program a mai naptól ismét várja az érdeklődőket, akik az ezen a linken található weboldalon keresztül egészen augusztus 31-ig adhatják le a jelentkezésüket. A Középiskolás Programba felvételt nyert tanulók havonta ún. KP Szombaton, készségfejlesztő és ismeretterjesztő napon vehetnek részt, amelyen lehetőségük nyílik ismert szakértők által tartott előadásokat meghallgatni, valamint különböző kommunikációs és érveléstechnikai tréningeken fejlődni.

Valamennyi képzési helyszínen elérhetők a személyes tanulási és közösségépítő alkalmak, heti rendszerességgel szakmai klubdélutánokat is szerveznek a diákoknak. A diákok angol és német nyelvi kurzusokon is bővíthetik ismereteiket, amelyeknek elsődleges célja a beszédkészség-fejlesztés. A Középiskolás Programba felvételt nyert tanulók érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a négy- vagy nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok közül is. A kínált témák között megtalálható például a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is.

A Középiskolás Programban jelenleg több mint 3500 tanuló vesz részt, a jelenleg is zajló bővítés révén pedig hosszabb távon már 4000 tanuló bevonása a cél. A programról és a jelentkezés menetéről ezen az oldalon találhatsz bővebb információt.

Címlapkép: MCC

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.