Egyetemisták javaslatai alapján éledhetnek újjá a rozsdaövezetek

|

Meghosszabbított határidővel várja a fiatalok ötleteit a CheckINN pályázat, milliókat érnek a legjobb pályaművek.

Az utóbbi években világszerte nagy hangsúlyt kaptak azok a barnemezős beruházások, melyek szebb napokat látott, többnyire egykori ipari területek szerepének újragondolását célozzák. Az efféle rozsdaövezetek számos lehetőséget rejtenek magukban, most pedig az egyetemistáknak is itt a lehetőség, hogy előálljanak a javaslataikkal, és még pénzt is keressenek vele.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. most arra biztatja a hazai felsőoktatásban tanulókat, hogy válasszanak ki egy elhagyott rozsdaövezeti területet vagy épületet, és gondolják újra a saját életstílusuk és kreativitásuk szerint.

A cél, hogy az épület, vagy akár egy egész telek, terület új külsőt és funkciót kapjon úgy, hogy eredeti értékei sem vesznek el.  Emellett fontos szempont, hogy a fenntarthatóság jegyében a fejlesztendő terület visszakerülhessen a modern városi vagy vidéki élet körforgásába, és hosszú távon helyi, valamint turisztikai jelentőségre tehessen szert. A legjobb két ötlet, koncepció egyenként hárommillió forint díjazásban részesül.

A CheckINN Revitalizátor versenyre olyan háromfős csapatok jelentkezését várják, amelyek tagjai a hazai felsőoktatásban tanulnak, és kedvet éreznek a turizmus, az építészet és a dizájn területén való kalandozáshoz.  Pályázni a revitalizator.check-inn.hu linken lehet 2022. július 15-ig (eredetileg június 30-ig szólt a határidő) egy olyan kétperces, kötetlen formátumú kreatív anyaggal, amelyben bemutatásra kerül a csapat, a revitalizálni kívánt terület vagy épület, illetve a turisztikai célú újrahasznosítás ötlete.

A benyújtott pályaművek közül a CheckINN és MOME által delegált szakmai zsűri fogja kiválasztani azt a tíz, második fordulóba továbbjutó projektet, ahol a koncepció részletesebb kidolgozását várják, természetesen a hallgatók tudásszintjéhez mérten. Ebben a szakaszban a csapatokat olyan neves szakemberek fogják segíteni, akik jártasak a turizmus, építészet és design területén. A legjobb két ötletért járó három-hárommillió forintot a nyertesek szabadon felhasználhatják a pályakezdéshez.

A CheckINN Revitalizátor weblapját itt találod, a projekt Facebook-oldalán pedig friss hírekről értesülhetsz.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.