Drónirányító szak indult a Széchenyi Egyetemen

|

A két féléves képzést három városban is elvégezhetjük.

Különleges képzést indított a győri Széchenyi István Egyetem (SZE): a drónirányító és -adatelemző továbbképzési szak célja, hogy diplomásokat és mérnököket oktasson a drónok kezelésének és a légi felvételekkel nyert adatok szakszerű feldolgozásának fortélyaira.

Az önköltséges kurzusra bármely területen szerzett, minimum BSc, BA vagy ezzel egyenértékű főiskolai/egyetemi diplomával rendelkező érdeklődők jelentkezhetnek.

"A távérzékelési és képfeldolgozási ismeretek magas szintű oktatásával a teljes képzés elvégzése után számos szakterület képviselői válnak alkalmassá arra, hogy alap szakterületükhez kapcsolódó munkájukat a kor követelményeinek megfelelően magasabb színvonalon legyenek képesek ellátni. Ezen túlmenően a képzés speciális (baleset- és kárelemzési, mezőgazdasági, környezetvédelmi és katasztrófavédelmi) szakterületeken történő feladatmegoldásra, célirányos munkavégzésre is alkalmassá teszi a végzett szakembereket."

-írja a sze.hu.

Az év elején meghirdetett továbbképzés népszerűnek bizonyult, az első évfolyam ugyanis több mint 35 hallgatóval indult el. A képzés költsége egyébként félévenként 250.000 forint, összesen tehát félmillió forint tandíjjal kellett számolniuk az érdeklődőknek. A szak hivatalos leírása szerint a képzés három városban, Budapesten, Győrben és Mosonmagyaróváron zajlik.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.