Díjesőt hozott a Műegyetem hallgatóinak a pneumobilok nemzetközi versenye

|

Taroltak a BME sűrített levegővel működő járműveket építő csapatai.

Az idei évben már XIV. alkalommal rendezték meg az Emerson Nemzetközi AVENTICS Pneumobile Versenyt, amelyen pneumatikus hajtású járművek építésében mérhetik össze tudásukat az egyetemek mérnökhallgatói csapatai.

A rendezvény eredetileg tavasszal esedékes döntőjét a pandémia miatt őszre kellett halasztani, a finálé végül 4 kategóriában is aranyérmet, illetve több különdíjat hozott a Budapesti Műszaki Egyetem számára.

"A fiataloknak olyan, egy fő fedélzeti vezetős, 4 kerekű és pneumatikus járművet kellett megtervezniük, majd kivitelezniük, amely a sűrített levegő energiáját alkalmazva, pneumatikus vezérlő és végrehajtó elemek felhasználásával viszi át a nyomatékot a hajtott kerekekre.

- írja a BME beszámolója. A Műegyetem csapatai végül az 50 méteres gyorsulási futam, a vezetőváltás futam, a 100 méteres repülőrajt futam és a műszaki kategóriákban kerültek első helyre, az utóbbi esetében megosztva. Ami pedig a különdíjakat illeti, ezekkel a hallgatók által készített kisfilmeket jutalmazták a szervezők.

Az egyetem közleménye szerint a vírushelyzet miatt az idei évben több nehézséggel is meg kellett küzdeniük a csapatoknak, így például a személyes konzultáció egy részét meghatározott szempontok alapján elkészítendő videós beszámolók váltották fel, valamint a szponzorációs források is jóval szűkösebbek voltak a korábbi években megszokottnál.

A verseny részleteiről és a győztes csapatokról itt olvashatsz bővebben.

Borítókép: BME Műszakik Air-115 Team versenyzői és járművük. Forrás: BME

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.