Budapesten nyitott közösségi irodát az Európai Innovációs és Technológiai Intézet

|

Az uniós szervezet az egyetemek, a kutatóintézetek és a vállalatok tevékenységének összehangolásán munkálkodik.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet  (EIT) szerdán új közösségi irodát nyitott Budapesten. A 2008-ban alapított, egyébként szintén budapesti székhelyű szervezet együttműködésre sarkallja a vállalkozásokat, a felsőoktatási intézményeket és a kutatóintézeteket, melynek révén elősegíti, hogy vállalkozás- és innovációbarát környezet jöjjön létre Európában.

Az elmúlt időszakban a szervezet Európa legnagyobb innovációs hálózatává nőtte ki magát, és fontos szerepet töltött be a magyarországi innovációs ökoszisztéma erősítésében is.

Az EIT több mint 40 millió eurónyi forrást irányított már Magyarországra, valamint több mint 100 ígéretes hazai start-upot támogatott már. Az EIT Közösség által segített vállalkozások 2,4 millió euró befektetést hoztak már Magyarországra - írták.

A szervezet közleményéből kiderül, hogy megalapítása óta az EIT európai szinten több mint 3800 start-up és scale-up vállalkozást támogatott, amelyek által 3,9 milliárd euró külső tőkét mozgósított, több mint 13 000 munkahelyet teremtett és több mint 1400 új terméket és szolgáltatást hozott létre Európában.

(MTI)

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.