Az egyetemi nyílt napoknak is keresztbe tett a járvány negyedik hulláma

|

Több intézményben is elmaradnak, vagy hibrid formában kerül sor a programokra.

Sorban jelentik be a hazai egyetemek, hogy a fokozódó járványhelyzetre való tekintettel mégsem tartják meg a felvételizőknek szóló nyílt napokat - adta hírül az Eduline. A programokra nagy volt az érdeklődés, így viszont részben online formában pótolják majd a lehetőséget.

A Szegedi Tudományegyetem és az Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem teljesen lemondta a nyílt napot. Az előbbi kapui ma tárultak volna fel, ám ehelyett egy egyelőre meg nem határozott időpontban online tájékoztatást tartanak. Egerben az egyetemmel kapcsolatos előadásokkal és filmekkel készülnek, melyeket a Microsoft Teamsen lehet majd megtekinteni.

Mások viszont hibrid megoldás mellett döntöttek: az Állatorvostudományi Egyetem kétszáz főben korlátozta a december elején esedékes nyílt napját, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen pedig karonként eltérő megközelítést alkalmaznak, vegyesen online és fizikai programokkal.

A koronavírus-járvány negyedik hullámának egyelőre nem látszik a vége, így könnyen lehet, hogy a következő napok és hetek során további intézmények döntenek majd a rendezvényeik törlése mellett. Ahol viszont sor kerül a fizikai programokra, ott is szigorú óvintézkedésekre (maszkviselés, távolságtartás, létszámkorlát) érdemes számítani.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.