Automatizálja a szoftverfejlesztést az ELTE hallgatóinak megoldása

|

Előfizetéses rendszerben valósítaná meg a vállalati informatikai fejlesztéseket az ELTE hallgatói pályázatának győztes koncepciója.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Innovatív Hallgatói Ötletpályázata évek óta nyújt anyagi és szakmai támogatást, hogy a legkreatívabb diákok ötletei piacképes megoldásokká formálódhassanak. A pályázaton megkötések nélkül, bármely tudományterületről nevezhetnek a hallgatók.

Az idei pályázat kétfordulós kiválasztásánál fontos szerepet játszott az ötlet újszerűsége, innovációtartalma és megvalósíthatósága, valamint meggyőző előadása is. A legjobbnak ítélt csapatok 100.000-400.000 Ft közötti díjazásban és értékes különdíjakban részesültek.

A győztes Smart Tables csapata egy olyan, szoftverfejlesztést automatizáló eszközön dolgozik, amely az informatikai fejlesztések egy jól behatárolt spektrumát fedi le. Ezzel az eszközzel képesek lesznek egy olyan üzleti modellt létrehozni, amellyel egy informatikai fejlesztést igénylő vállalat életében a fejlesztés és a szolgáltatás igénybevétele az eddigiektől jelentősen eltér majd.

Az informatikai fejlesztések jelentős százalékát ugyanis képesek lesznek automatizálni, ezáltal a fejlesztési költséget, a szükséges időt és kompetenciát is közel nullára csökkenteni. A csapat elképzelése szerint jövendőbeli ügyfeleik havidíjas rendszerben érhetnék el az informatikai fejlesztéseket.

 "Az idő- és költségigényes szoftverfejlesztések megkönnyítésére dolgoztuk ki felhő-alapú, platform-független, automatikus szoftverréteg-generáló megoldásunkat - mondta el Fejes Arnold, aki csapata képviseletében vette át 2021-ben az ELTE Innovatív Hallgatója Díj I. helyezéséért járó elismerést.

A megoldás kiváltja a programozói munka egy részét, és a szoftveripartól kezdve az autógyártáson át a pénzügyi szektorig számos területen alkalmazható a gyakorlatban. A termék piaci bevezetéséhez a csapatnak - amelyben hárman a szoftverekkel, ketten pedig üzletfejlesztéssel foglalkoznak - tőkére van szüksége, amihez Fejes szerint most nagyban hozzájárul az ELTE innovációs díja is.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.