Akár több százezer forintot is nyerhetsz a szakdolgozatoddal

|

Jelentős pénznyereményekkel várja a nevezőket az Ujvári János diplomadíj-pályázat.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) évről évre meghirdeti az Ujvári János Diplomadíj-pályázatot, melynek célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a szellemitulajdon-védelmi kérdések fontosságára, azok szerepére a mindennapi életben és a gazdasági folyamatokban.

A hivatal ezúttal március 31-ig várja a pályaműveket, olyan, felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatóktól, akik a 2021-2022 tavaszi félév során fejezik be a tanulmányaikat.

"A pályázaton a végzős hallgató az általa készített diplomamunkával/szakdolgozattal tud nevezni, amelyben a választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait tárja fel legalább 10 oldal terjedelemben, illetve olyan diplomamunkával/szakdolgozattal, amit teljesen a szellemitulajdon-védelem valamely kiválasztott kérdésének szentelnek. A pályázatok értékelésnél a két megközelítési mód egyforma elbírálás alá esik, a dolgozatok rangsorolásánál egyik megoldás választása sem jelent hátrányt."

- áll az SZTNH pályázati kiírásában. A nevezők öt kategóriában (szabadalom/használatiminta-oltalom, védjegyoltalom, formatervezésiminta-oltalom, szerzői jog, a szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepe) nyújthatják be munkáikat, minden kategóriában az első három helyezettet díjazzák.

A győztesek 250 ezer, a második helyezettek 200 ezer, a harmadikként befutók pedig 150 ezer forintos nyereményben részesülnek. A pályázatot támogató Richter Gedeon jóvoltából tavaly óta egy 500 ezer forintos különdíjat is kiosztanak, amire a gyógyszeripari érintettségű diplomamunkák pályázhatnak.

A részvételi szándékot a ujvaridiplomadij@hipo.gov.hu e-mail címen lehet jelezni a pályázati kiírásban részletezett adatok megadásával. A pályázati munkák elkészítésének határideje 2022. július 29. éjfél, az eredményről legkésőbb szeptember 30-ig minden indulót tájékoztatnak.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.