Agrovirtus – lezárult az egyetemisták digitális agrármenedzsment-versenye

|

Vidéki egyetemek taroltak az 1 millió forintos fődíjazású megmérettetésen.

Október közepéig lehetett jelentkezni az Agrovirtus egyetemi agrárversenyre, ahol hazai és nemzetközi felsőoktatási intézmények hallgatói mérhették össze tudásukat a digitális agrármenedzsmentben.

Az öt héten át zajlott versenyben  5 valós, tehát működő agrárcég egy-egy problémájára kellett megoldásokat kidolgozni az AgroVIR agrár-vállalatirányítási rendszerben. A megmérettetés döntőjét a Magyar Agrár- ás Élettudományi Egyetemen tartották, a versenyzők pedig a Bagi Agrocentrum Kft. adataiból készítettek fejlesztési tervet.

Az 1 millió forintos fődíjjal járó első hely végül a győri Széchenyi István Egyetem "Óvári Gazdászok" nevű csapatáé lett, míg a dobogó második és harmadik fokára a Debreceni Egyetem két gárdája, a "Tartamhatás" és a "Növénydokik" állhatott fel.

Az idei kihívás minden korábbinál több érdeklődőt vonzott, így összesen már 20 ország hallgatói vettek részt a versenyben.

Borítókép: Agrovirtus Facebook

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.