A legjobbak között a Széchenyi Egyetem versenycsapata

|

Remek szezont fut az Arrabona Racing Team saját fejlesztésű autója a Formula Student versenysorozatban.

A több mint 20 éves múltra visszatekintő Formula Student versenysorozat keretében a világ legígéretesebb mérnökhallgatói mérhetik össze tudásukat a versenyautók fejlesztésében és a futamok sikeres teljesítésében. A Széchenyi István Egyetem két csapattal, az autóért felelős Arrabona Racing Teammel (ART) és a motort szállító SZEnginnel veszi ki részét a rivalizálásból, az idén pedig egy kiemelkedően sikeres évnek örvendhet az intézmény.

Néhány héttel azt követően ugyanis, hogy ezüstéremmel zárták a Formula Student Austria futamot, a Hungaroringen szervezett Formula Student Easten is sikerült felállniuk a dobogóra, a harmadik helyet szerezve meg a versenyen. Az ART és a SZEngine ezzel bebiztosította a pozícióját az európai élvonalban.

"Büszkék vagyunk rá, hogy az idei évben dobogó környéki pozíciókért tudunk harcolni. A legjobb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt, és most már mi is kiemelkedünk a mezőnyből"

- fejtette ki az egyetemi portálnak Kapocsi Máté, az Arrabona Racing Team csapatvezetője, aki hozzátette, hogy a sikerek hatására sem bízzák el magukat, és továbbra is teljes erőbedobással dolgoznak tovább.

Az Arrabona Racing Team és a SZEngine tagjai. Fotó: SZE.hu

Egy Formula Student-versenyen a legnagyobb kihívást az endurance versenyszám jelenti, amely során a csapatoknak 22 kilométert kell teljesíteniük hiba nélkül, a gyorsaság mellett tehát az autó megbízhatósága is fontos. Az ART idei sikereinek kulcsa pontosan ez a szám: az osztrák versenyen a második, a magyar versenyen a harmadik pozícióban zártak ebben a kategóriában, amely önmagában is remek teljesítmény.

A magyar versenyt követően a Széchenyi István Egyetem csapatai nem pihennek, rögtön utaznak tovább Németországba, Európa legrangosabb Formula Student-megmérettetésére.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.