A klímaváltozás pusztító következményét mutatja be a Minecraft új játékmója

|

A valós várost modellező RiverCraftben a klímaváltozás okozta árvizekről tanulhatnak a diákok.

Habár már több mint 10 éves, a Minecraft továbbra is töretlen népszerűségnek örvend, főként a gyerekek körében, akik gyakorlatilag bármit megépíthetnek a Mojang Studios általt gondozott kockavilágban.

2016 óta elérhető a játék oktatási kiadása, a Minecraft Education Edition, amelyet kifejezetten az iskolákban történő használatra terveztek. Ez most egy különleges játékmóddal bővült a globális felmelegedés hatásainak megismertetésére.

A RiverCraft nevű világot az oktatási jellegű Minecraft-tartalmakra specializálódott BlockBuilders csapata készítette el a brit környezetvédelmi ügynökséggel együttműködve. Az új játékmód egy valódi várost, a Manchestertől északra fekvő Prestont modellezi, ahol egyre nagyobb gondot jelent a tengerszint emelkedése.

Forrás: Microsoft

A pusztító áradások kivédésére egy 54,7 millió fontból megvalósuló gátrendszer épül a 120 ezer fős településen, a Minecraft új játékmódja pedig ezt a projektet járja körül. A diákok elkészíthetik a saját gátrendszerüket, megtanulhaták, hogy személy szerint mit tehetnek az árvizek ellen, valamint ökológiai kutatást végezhetnek a játékba beépített digitális munkafüzet segítségével.

"Megszereztük Preston 3D-s adatait, amelyek szabadon elérhetőek az interneten, és átalakítottuk őket egy Minecraft-világgá. Ezek az adatok viszont általános jellegű épületeket generálnak, így képernyőfotókat és képeket gyűjtöttünk Prestonról, majd részleteket adtunk az építményekhez, hogy lemásoljuk a valódi megfelelőiket. Amikor a gyerekek felfedezték, úgy érezték, hogy kötődnek ehhez a helyhez a Minecraftban, mert pontosan úgy nézett ki, mint az ő városuk. Teljesen elmerültek az élményben."

- nyilatkozta Megan Leckie, a világot megalkotó BlockBuilders társalapítója és társvezetője. A csapat instrukciókkal és videós oktatóanyagokkal látta el a környezetvédelmi ügynökség munkatársait, így a szervezet már önálló foglalkozásokat is tarthat a RiverCraftben.

A Minecraft: Education Edition ingyenesen tölthető le a Microsoft oktatási weboldaláról, a használatához viszont oktatási vagy szervezeti fiók szükséges.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.