A Huawei ösztöndíjával erősít a Pécsi Tudományegyetem informatikai kara

|

A felhő-technológia és a mesterséges intelligencia területét célzó kutatásokat finanszíroz a kínai óriáscég.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának szervezésében a napokban zajlik az ipari, az egyetemi és a mérnöktársadalmat összehozó XV. Pollack Expo, ahol egy számítástechnikai ösztöndíjprogramot is bejelentettek a kínai telekommunikációs vállalat, a Huawei finanszírozásával.

A Huawei SEEDs Kiválósági Ösztöndíj célja a tehetséggondozás és a kutatás-fejlesztés ösztönzése a hallgatók körében. A vállalat és az egyetem összefogása révén a hallgatók a felhő számítástechnika és a mesterséges intelligencia ipari alkalmazásához kapcsolódó interdiszciplináris kutatási projekteket valósítanak meg, többek között a Huawei saját operációs rendszerén, a Harmony OS-en - közölték a felek.

A 2021/22-es tanév második felében elérhető ösztöndíjprogramba bekerülő, mentor tanárok segítette hallgatókat és hallgatói csapatokat a vállalat több tíz millió forinttal, valamint technológiai eszközökkel is támogatja kutatási, fejlesztési és tanulmányi céljaik megvalósításában. A program azokat a tanulókat szeretné ösztönözni, akik szívesen ismerkednek az iparvállalatok számára egyre fontosabb témakörökkel, mint például a felhő számítástechnika, valamint a mesterséges intelligencia lehetséges alkalmazásai.

"Az ipari patrnerekkel történő együttműködés nagy segítséget nyújt abban, hogy az egyetem tudományos és kutatási eredményei a piac számára is előnyös projektekben hasznosuljanak, melyek keretében az egyetemi hallgatók valós, piaci tapasztalatokat szerezhetnek az elméleti tudás megszerzése mellett."

- mondta Dr. Miseta Attila, az egyetem rektora. A PTE Műszaki és Informatikai Kara a jövőben olyan hallgatói projekteket indít, amelyek egy-egy valós ipari probléma megoldására irányulnak. A projektek során a hallgatók fontos gyakorlati tapasztalatokra tehetnek szert, interdiszciplináris kutatásokat végezhetnek és részt vehetnek digitalizációs demók fejlesztésében, többek között a Huawei Harmony OS operációs rendszerére.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.