A 3D modellezésre és a robotikára fókuszál az Apor Vilmos főiskola új pedagógusképzése

|

Egyedülálló szakirányú továbbképzés segíti a 21. századi eszközök beemelését az oktatási módszerekbe.

Habár az informatika tudománya már évtizedek óta stabil pont a hazai oktatásban, az ifjú generációk képzésének eszköztára összességében lassan változik, az órák nagy részén továbbra is a könyveké és a füzeteké a főszerep.

Egy darabig ugyan ez még biztosan így is marad, de a fiatalabb pedagógusok új szemléletet vihetnek a tudás átadásába, amit nagyban segíthet az Apor Vilmos Katolikus Főiskola nemrég bemutatott továbbképzése.

A "3D tanulás pedagógus szakirányú továbbképzés" során a hallgatók elsajátíthatják a 3D modellezés és nyomtatás, a robotika és a virtuális valóság (VR) használatát. A 3D tanulás azt jelenti, hogy a hagyományos tanulási környezet kiegészül speciális digitális módszerekkel (3D modellezés, robotika, VR) és eszközökkel (3D nyomtató, robotok, VR eszközök), aminek köszönhetően a tanulási folyamat érdekesebb, szemléletesebb, kézzelfoghatóbb és sokkal eredményesebb lesz.

"A 3D tanulás szakirányú továbbképzési szakot azért fejlesztettük ki, hogy felkészítsük a résztvevőket a 21. századi technikák közül a 3D modellezés és nyomtatás, a robotika és a virtuális valóság magabiztos használatára. Ennek segítségével képessé válnak az adott tanulói kör számára megfelelő eljárásokat alkalmazó tanulási környezet kialakítására. Emellett gyakorlatias önállóságot tudnak szerezni, amely hasznos tulajdonság az oktatásban és a hétköznapi életben egyaránt."

- magyarázta Dr. Gyarmathy Éva, a képzés szakfelelőse, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola oktatója. A továbbképzéshez szükséges eszközparkot egy külsős partner, az RKS Hungary vállalat biztosítja.  A képzés ideje 2 félév, a hallgatók 60 kreditet szerezhetnek vele. A szakról ide kattintva olvashatsz részletesen.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.