A 100 leginnovatívabb oktató között a HelloWorld

|

A Bridge Budapest által életre hívott Edisonplatform - Edison100 kezdeményezés azokat a szervezeteket gyűjti egy helyre, amelyek innovatív, izgalmas módon fejlesztik az általános iskolás korú gyerekeket és szüleiket.

Már mindenki számára elérhető az Edison100: annak a 100 kezdeményezésnek a listája, amelyek innovatív módon fejlesztik az általános iskolás korú gyerekek tudását és készségeit. Az Edisonplatform egyik célja, hogy hiteles iránytűként segítse a szülőket az eligazodásban, akik keresik a lehetőségeket gyerekeik fejlesztéséhez. A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket június 18-án díjazza a szakmai Gondolkodó Kör, emellett közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra.

Nagy örömünkre a 2015-ben indult HelloWorld is szerepel a listán, amely négy évvel ezelőtt még csak egy szimpla programozó táborként indult, ma viszont már szervezünk foglalkozásokat robotprogramozó, Minecraft, játéktervező, társasjáték-készítő, videós és űrtechnológiai tematikával is. Megrendeztük már Budapest legnagyobb robotversenyét, az elmúlt hónapokban Somogy, Tolna és Baranya megyében több mint 5000 gyereknek beszéltünk az internetbiztonságról, sőt iskolásokkal már olyan programokat is készítettünk, amelyeket utána kiküldtünk a világűrbe.

Ha szimpatikus, amit a HelloWorld képvisel, megköszönjük, ha ránk szavazol az nlc.hu vonatkozó oldalán, ahol egyébként még 99 rendkívül jó kezdeményezést is találsz.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.