430 nő juthat idén ingyenes IT képzéshez

|

Az oktatáson túl kiegészítő tréningek és elhelyezkedést támogató workshopok várják a Hello IT! for Women program résztevőit.

A WomenTech Network összesítése szerint napjainkban mindössze 17%-ra tehető a női munkavállalók aránya az információs és kommunikációs technológiákkal kapcsolatos szakmákban, így világszerte számos program igyekszik jobban bevonni a nőket az IT-szektorba.

Az egyik remek kezdeményezés a nemzetközi Hello IT! for Women program, melynek keretében tavaly 300 nő kapott ingyenes IT képzést, idén pedig már 430 fősre bővül a támogatottak köre.

A Hello IT! for Women az INCO Academy - Work in Tech része, amely 9 500 embernek segít szerte Európában a magasabb szintű digitális tudás megszerzésében a Google.org támogatásával. A program hazai partnere a Green Fox Academy, amely a mentoráláson túl készségeket fejlesztő tréningekkel és elhelyezkedést támogató workshopokkal járul hozzá a program hatékonyságához.

"A program azoknak a nőknek ajánlott, akik digitális alapokra szeretnék helyezni vállalkozásukat, az IT szektorban keresnek karrierlehetőséget vagy stabil tudásra szeretnék építeni további IT tanulmányaikat. A képzést bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges hozzá és felső korhatár sincs. Egyedül középszintű angol nyelvtudásra van szükség a tananyag feldolgozásához."

- írja a program bemutatása. A teljes egészében online zajló Hello IT! for Women tananyagát a Google szakemberei állították össze, és néhány kattintással elérhető a Coursera.org weboldalon. A képzést mindenki a saját tempójában végezheti el, ez jellemzően 2-3 hónapot vesz igénybe.

A program öt modulja olyan területeket érint, mint a technikai támogatás, a rendszerüzemeltetés, a hálózatok, az IT biztonság és az operációs rendszerek. A modulok teljesítése után a résztvevők a Google nemzetközileg elismert tanúsítványával zárják a kurzust. A képzésre a Green Fox Academy honlapján lehet jelentkezni, ahol részletes tájékoztatást találhatsz a programról.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.