Verseny multifunkciós informatikusoknak

|

A II. Országos IT Megmérettetésen a jelentkezők 24 különböző kategóriában, egyre nehezedő feladatok során, több területen mérhetik össze tudásukat.

A kihívásra jelentkezők belekóstolhatnak egy új gyártósor egyik robotjának tervezésébe, vagy egy olyan chatbot fejlesztésébe, amelytől az esti szórakozáshoz program-javaslatokat lehet kérni; bizonyíthatják, hogy képesek komplett, adattárház-alapú rendszerek megtervezésére és elkészítésére; egyre nehezedő programozási feladványok megoldásával juthatnak ki egy szabadulószobából; az igazi fekete öves JavaScript guruk pedig egy fiktív bank internetbankjának fejlesztésére is vállalkozhatnak. A 10 perces, egyre nehezedő feladatok a 8. fordulóig szabad időbeosztással bárhonnan elvégezhetőek. A Megmérettetésre augusztus 8-tól lehet nevezni, a verseny szeptember 12-én indul és 10 héten át tart.

A kezdeményezéshez idén 19 cég csatlakozott támogatóként és a feladatok szakmai hitelesítőjeként. Ezzel is szeretnék újra és újra felhívni a figyelmet arra, hogy az IT nem egyetlen szakma: sokszínű, itthon is végtelen lehetőségeket rejt, és azok is megtalálhatják benne számításaikat, akik még ma nem is gondolnak rá. A Megmérettetés a kategóriák legjobbjait díjazza külön-külön, de az abszolút győztes az lesz, aki a legtöbb kategóriában tud kiemelkedően teljesíteni. A "Magyarország legsokoldalúbb informatikusa" díj győztesét elrepítik a németországi Augsburgba, a KUKA központi gyárába.

A versenyre tavaly közel 2500-an jelentkeztek, ezért a szervezők úgy döntöttek, ha már ennyi jó szakember összejön, tudásukkal tegyenek egy jó ügyért közösen. Az idei IT Összefogás során egy célért - és némi plusz pontokért - weboldalak akadálymentesítésén is dolgoznak.

A versenyzők az alábbi kategóriákban mérettethetik meg magukat (zárójelben a hitelesítő cég):

- Linux üzemeltetés (Wonderline)
- PHP programozás (Mito Communications)
- Microsoft Windows üzemeltetés (Training360)
- Cisco switching/routing, hálózati rendszerek (Training360)
- Oracle SQL - PL/SQL programozás (Training360)
- SQL Server teljesítménymenedzsment (Training360)
- Weboldal készítés modern eszközökkel (Training360)
- .NET fejlesztés C# nyelven (DXC Technology)
- Beágyazott rendszerek - (C nyelv) (Nextent)
- JavaScript programozás (ShiwaForce.com)
- Java Innovation (ShiwaForce.com)
- DevOps - GCP, AWS és Kubernetes (ShiwaForce.com)
- Analytics in practice (IBM)
- JAVA Enterprise Edition (IBM)
- JAVA (Spring, Hibernate, JPA) (Qualysoft)
- C++ programozás (NNG)
- IT biztonság (Hacktivity)
- AWS - Big Data (Starschema)
- iOS fejlesztés (AutSoft)
- Android programozás (AutSoft)
- Tesztautomatizálás (Sigma Technology)
- ASP.NET (Grepton)
- Unity (OtterWorks)
- Python (Robert Bosch)

A versenyre jelentkezni a megmerettetes.ithon.info oldalon lehet.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.