Várja a jelentkezőket a diákok e-hulladék és elemgyűjtő versenye

|

Mobiltelefon, tablet, hordozható hangszóró és fejhallgató üti a legügyesebb fiatalok markát.

Május 31-ig jelentkezhetnek a hazai diákok a PontVelem Okos Program 2021-es elektronikai hulladékgyűjtő versenyére, melyen a legtöbb e-kütyüt, mobiltelefont és elemet összegyűjtő fiatalokat díjazzák. A GyűjtsVelem néven futó akció résztvevői tavaly több mint 12 ezer tonna elektronikai hulladék és közel 34 tonna használt elem újrahasznosítását tették lehetővé.

A gyűjtés párhuzamosan zajlik iskolai és egyéni kategóriában. Egyéniben a 10 legtöbb mobiltelefont és e-kütyüt, valamint a 10 legtöbb használt elemet gyűjtő általános iskolás diák részesül díjazásban. Az első helyezettek jutalma egy Galaxy A51 mobiltelefon, a 2-10. helyezettek pedig Samsung Galaxy Tab A7 Tabletet, Huawei P30 Lite mobiltelefont, Huawei MediaPad T5 tabletet, JBL FLIP 5 hordozható hangszórót, valamint JBL T510 BLK fejhallgatót nyerhetnek.

Minden megye legtöbb használt elemet gyűjtő iskolája, továbbá minden megye legtöbb használt mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtő iskolája 35 000 Ft alapítványi támogatásban részesül. A legtöbb használt elemet, használt mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtő iskola egy osztálya, 2021. őszén ellátogathat egy elem újrahasznosító telepre is. A részletekről és a verseny aktuális állásáról az akció honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

A közel egy évtizede működő PontVelem Okos Program egy országos program általános iskolás diákoknak és tanáraiknak, bevonva a diákok szüleit is. A program értékes ajándékokkal játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra, miközben hangsúlyozza az egymást segítő karitatív tevékenységek fontosságát. A program GyűjtsVelem akcióját az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Telenor Magyarország támogatja.

 

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.