Van egy jó ötleted? Vidd el Rómába!

|

Októberben ismét megnyitja kapuit Európa legnagyobb Maker Faire rendezvénye. A Római szervezők ingyen megjelenési lehetőséget biztosítanak 14-18 éves iskolás, egyetemi projekteknek és minden innovátoroknak, feltalálónak.

Tavaly Rómában már mi is megtapasztaltuk, hogy milyen az, amikor egy egész rendezvényt szerveznek az alulról építkező innovációnak, amikor nem marketingesek próbálják a fogyasztókat győzködni, hanem valódi innovátorok, feltalálók makerek mutatják be a saját találmányukat, terméküket, mesélik el annak működését a standnál álló gyerekeknek, vagy éppen a hasonló érdeklődésű társaiknak. A Maker Faire kétségtelenül az innováció ünnepe, ahol nem csak Olaszország, hanem a világ feltalálói is teret kapnak és ahol idén október 17 és 20 között akár te is megmutathatod a saját prototípusodat, innovatív projektedet a jelenlévő több ezer látogatónak, vagy a több mint 61 országból érkező szakmai befektetőnek.

Tavaly több mint 115 ezer ember fordult meg a Maker Faire három napja alatt, bejárva a hét pavilon több mint 100 ezer négyzetméterét. Több mint 700 kiállítót választottak ki 61 országból a kurátorok, köztük 25 egyetemet és 55 általános iskolát, viszont csak egy magyar csapat volt kint, a Bánkirobot. Idén te is egy lehetsz a több száz kiállító közül legyél akár középiskolás, egyetemista, innovátor, startup cég képviselője vagy akár - a Call for makers kiírásnak megfelelő - biomérnök. A pályázatra egészen június 24-ig lehet jelentkezni.

A 2019-es Maker Faire kiemelt témái között szerepel a kultúra és a technológiai minél szorosabb együttműködése (MakerArt), a körkörös gazdaság, a modern oktatási technológiák (EdTech for All), a szakemberek és a cégek közötti párbeszéd elősegítése (Ask me Everything), a robotika és a mesterséges intelligencia, az okosvárosok, az űrkutatás valamint a körülöttünk megtalálható kulturális és természeti kincsek hatékonyabb védelme. Utóbbival összefügg, hogy az idei rendezvény 100 százalékosan karbonmentes lesz, ami a kiállítás minden apró elemére hatással lesz majd a szervezők ígérete alapján.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.