uSchool: diákok allergénleolvasója nyert

|

Felismeri az élelmiszerekben található allergéneket a uSchool vállalakozói klub döntőjét megnyerő diákok digitális megoldása.

Az élelmiszerallergiások életét megkönnyítő, a falmászást LED-fényekkel forradalmasító, illetve Magyarország első fenntartható food truckjának megvalósítását célzó középiskolás projektek állhattak fel a dobogóra a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamarával (BCCH) stratégiai együttműködésében megvalósított uSchool vállalkozói oktatási program döntőjében. A diákok munkáját segítő 84 mentor 37 szervezetet képviselt a nagyvállalati, a startup és a civil szférából.

Idén közel ötszörösére nőtt a programban résztvevő középiskolások száma, a diákok a világ vezető vállalatai és startupjai által használt ötletfejlesztési megoldásokat, a való életben is használható üzleti ismereteket szerezhettek. A középiskolások gyakorlati képzésen keresztül tapasztalják meg, miként tudnak eljuttatni egy ötletet a megvalósításig. A programban a 16-18 éves tanulók belekóstoltak a projekt- és üzleti tervezésbe, a marketing és sales alapjaiba, a csapatmunkába, illetve megtanulták, hogyan kell prezentálni egy hónapokon át fejlesztett projektet. Tavaly 12 iskola 22 diákja vett részt a uSchool programban, idén pedig több mint 40 iskolából 100 középiskolás szerezhetett vállalkozói tapasztalatot.

A verseny idei győztese a GrEAT csapata, amely a fenntarthatóság témájában egy olyan alkalmazást készít, amelynek segítségével a vásárlók beolvashatják az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett allergéneket, így biztonságosan választhatják ki az alapanyagokat. A csapatot Végh Veronika, Szabó Rebeka és Merhala Dorina, 17 éves diákok alkotják. A második helyezett, Remetei-Filep Eperke, Versánszky Dalma és Tóth Leila alkotta LED csapat fogyasztói és dizájn termékek témában alkotott. Ötletük a beltéri falmászást forradalmasítja LED-fényekkel: a mászófalat, illetve a fényekkel kijelölt útvonalat a sportolni vágyók magasságához, testtömegéhez és ügyességéhez igazítva, variálható nehézségi fokozatokat kínálva. A dobogó harmadik fokára a Rekamé csapat állhatott fel. Ők szintén a fenntarthatóság témájában dolgozták ki innovatív ötletüket, Magyarország első fenntartható food truckjának megvalósítását. Az Asztalos Noémi, Erdős Mátyás és Egressy Dániel részvételével felálló csapat az élelmiszerhulladék mennyiségének minimalizálása érdekében olyan alapanyagokat használna a főzéshez, amelyek szavatossági ideje a közeljövőben jár le.

Az 1-3. helyezett csapatok tagjai a június végi, szlovéniai nemzetközi döntőben mutatják be projektjüket. Itt a magyar és szlovén legjobb csapatok mellett az Egyesül Államokból érkeznek majd innovatív középiskolások, a győztes nyereménye pedig egy tanulmányút lesz a Szilícium-völgybe.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.