Scratch konferencia jön Budapestre

|

Idén augusztus 23. és 25. között Budapestre érkezik a Scratch konferencia, ahol a világ több száz tanára, oktatója és IT szakértője találkozik. Az ingyenes eseményt önkéntes alapon rendezi az EPAM.

A Scratch egy játékos programozási nyelv, ami gyerekeknek készült, de nem csak gyerekek használják, és segítségével bárki könnyedén megtanulhatja a programozás alapjait, hiszen egy kirakó játékhoz hasonlóan, a parancsok összeillesztésével azonnal láthatóvá válik az eredmény (lásd korábbi sorozatunkat). Ráadásul nem csak a programozás alapjait lehet elsajátítani, hanem a gyerekek logikai gondolkodásmódja és kreativitása is észrevétlenül fejlődik: az így megszerzett tudást egyéb területeken, akár más tantárgyaknál is alkalmazni tudják.

Az idén először Budapestre érkező Scratch Konferenciát az EPAM szervezi, olyan hazai partnerekkel, akik mind a hazai digitális oktatás fejlesztésén dolgoznak: az ELTE Informatikai Kara, az IVSZ, a Skool, illetve a konferenciának otthont adó Közép-európai Egyetem (CEU). Az esemény olyan inspiráló platformot biztosít a résztvevőknek, ahol megismerhetik a Scratch-et használó innovatív oktatási módszereket. "Büszkék vagyunk arra, hogy mi szervezhetjük az első budapesti Scratch konferenciát. Az eseményt ingyenessé tettük, ezzel is minél több tanárnak, oktatónak szeretnénk lehetőséget biztosítani a részvételre" - mondta el Bozsó Attila, az EPAM régiós igazgatója.

Az eseményre számos, világszerte neves előadó érkezik, többek között a Scratch "keresztapjaként" ismert,  Mitchel Resnick, a Scratch Foundation elnökségi tagja, az MIT Media Lab oktatás-kutatás professzora, Ariam Mogos, az UNICEF Innovációs Irodájának oktatási vezetője, valamint Genevieve Smith-Nunes, a roehamptoni Pedagógiai Egyetem oktatója.

A Scratch nyitott szellemisége a konferencia sajátos formátumában is megmutatkozik, hiszen bárki megmutathatja magát: eddig több mint 60 előadó jelentkezett, de a szervezők folyamatosan várják a hazai és külföldi felhasználók, diákok, tanárok, szakértők jelentkezését. A kétnapos rendezvényen az angol és magyar nyelvű előadások, workshopok, kerekasztalbeszélgetések mellett színes programok is várják a résztvevőket.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.