Robotok lepik el az Árkádot

|

A bevásárlóközpontban február 21. és 24. között robotika kiállítással várják a látogatókat.

Február utolsó hétvégéjén a robotok veszik tehát át az uralmat a budapesti Árkád üzletközpontban. A négynapos rendezvény során a látogatók megismerkedhetnek Netlife Robotics által forgalmazott Pepperrel, az első humanoid robottal, aki világszerte már több szállodában, repülőtéren és üzletben is segíti az ott dolgozók munkáját. Amellett, hogy akár testközelből megbarátkozhatnak Pepperrel, egy kérdezz-felelek játék során próbára tehetik a tudását, míg az "Ember a robot" ellen vetélkedő során akár egy vetélkedőre is kihívhatják.

És bár a négynapos rendezvény egyik fő attrakciója Pepper lesz, számos más érdekes program is várja azokat, akik szeretnék a robotokat közelebbről is megismerni. A Robotépítők Magyarországi Egyesületének robotépítő tanfolyamán például a résztvevők megismerkedhetnek a robotok megalkotásának teljes folyamatával, kezdve az összeszereléstől egészen a programozásig. Emellett pedig olyan látványos programok is várják majd a látogatókat, mint robotok táncversenye, de akár szavazhatnak a legszebb robotra is.

Az Árkádban Pepper a Plázacica chatbot szerepét fogja magára ölteni, így hasonlóan lehet majd tőle a bevásárlóközponttal kapcsolatos információkat kérni, mint a mostani Plázacica alkalmazástól.

A robotika kiállítás ideje alatt a következő programok várják majd a látogatókat:
10:00 - 21:00: Robotok harca
10:00 - 21:00: Robotépítő tanfolyam, amely két óránként indul
11:00: Robot táncverseny
13:00: Robot szépségverseny
15:00: Kérdezd a bölcs Peppert!
17:00: Ember a robot ellen vetélkedő
19:00: Robot táncverseny

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.