Összecsaptak a legjobb adatvizualizálók

|

Több mint 200 pályázó jelentkezett a BI Fórum és az OTP Bank által meghirdetett versenyre.

Az elmúlt néhány évben feldolgozhatatlan mennyiségű adattömeg vált elérhetővé a cégek számára. Nem elég ezeknek az adatoknak a birtokában lenni, fel is kell őket tudni használni. Ennek eszköze az adatvizualizáció, amelynek segítségével egyszerűbbé válik a döntéshozatal. Látva a piaci igényt, a BI Fórum évek óta szervez adatvizualizációs versenyt, amelyet idén az OTP Bankkal közösen hirdetett meg.

Ennek apropóján az adatokat az OTP Bank Kedvezményprogram adatbázisa biztosította, amelynek jelenleg több mint 300.000 tagja van, és az ügyfelek a 100 szerződött partnernél érvényesíthetik kedvezményeiket. Azaz egy hatalmas adatbázisról van szó, így a versenyen adatsorok milliói vártak feldolgozásra, hogy a nevezők feltárják az igazán hasznos részleteket. "A modern adatvizualizációs megoldásokkal még egyszerűbben, hatékonyabban és gyorsabban érthetjük meg, hogy valójában mire van szükségük ügyfeleinknek. Ugyanakkor az adattudományok iránt érdeklődő diákok is sokat profitálhattak a versenyből, mert valós üzleti problémákat, valós adatbázisokon vizsgálhattak, és így mérhették fel tudásuk szakmai megítélését." - nyilatkozta Gozlán Illés, az OTP Bank főosztályvezetője.

A szervezők fő elvárása az volt, hogy a résztvevők minél érthetőbb és látványosabb diagramok, dashboradok és infografikák segítségével mutassák be a levont következtetéseiket. Mutatjuk a legjobbakat!

Részlet Nagy Márton pályaművéből

A verseny diák kategóriájának első helyezettje a mindössze 17 éves Nagy Márton lett, a különdíjat Korompai István nyerte.

Részlet Korompai István pályaművéből

A közönség díjat Bekker Judit hozta el, aki végül az egyéni felnőtt kategóriában is megszerezte az első helyet, míg Pál Zsolt a második lett.

Részlet Bekker Judit pályaművéből

A csoport kategóriában pedig az első helyen Kemény Márta vezetésével a Tiger Team végzett, megelőzve Somos Eszter csapatát, a Détát, akik döntési karácsonyfával illusztrálták az elérhető legjobb kedvezményeket.  

Részlet a Tiger Team pályaművéből

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.