Online versengtek a könyvtárhasználó diákok

|

Idén már második alkalommal rendezték meg online az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum könyvtárhasználati versenyét.

A napokban hirdettek eredményt a 28. Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyben, amelynek idei fő témája Dánia volt. A járványhelyzetre való tekintettel a megmérettetés több fordulójára is online került sor, így az április 26-27-i döntő is a világhálón zajlott az Oktatási Hivatal szárnyai alatt működő Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) szervezésében.

A két korcsoportra bontott, háromfordulós versenyre 7-10. évfolyamos tanulók nevezhettek. A szervezők célja az immár 28 éve megrendezett versennyel, hogy élményközpontúan képezzék a tanulókat és megújulási lehetőséget biztosítsanak a könyvtárostanároknak, felkészítő pedagógusoknak.

A 2020/2021-es tanévben 16 megye 73 iskolájának 451 diákja vett részt a megmérettetésen. Közülük két korcsoportban 12-12 diák mutathatta meg az online döntőben például azt, hogyan tud körültekintően könyvet választani egy adott témára, illetve milyen megbízható adatokkal érvelne annak kapcsán.

Dánia témakörére fókuszálva a versenyzőknek a nyomtatott és elektronikus források használatában, az azokban található információk keresésében, értékelésében és felhasználásában való jártasságukat többek között a vikingekhez, Thor istenhez, Andersenhez, Bohrhoz, a grönlandi alumíniumhoz és természetesen a méltán híres dán könyvtárakhoz is kapcsolódó feladatokban kellett megmutatniuk.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.