Miskolci FLL döntő: továbbjutott a LEV3LUP

|

A robotépítő- és programozó verseny összesített eredményei alapján a LEV3LUP bizonyult a legjobbnak, így ők képviselhetik Miskolcot a közép-európai elődöntőben, Lengyelországban.

11 csapat 100 tagja várta izgatottan a világ legnagyobb ifjúsági robotika versenyének kezdetét december 16-án a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumban. Az első miskolci regionális fordulóra hónapokkal ezelőtt kezdődött a felkészülés. A 9-16 éves diákokból álló csapatok önálló kutatást végeztek és prezentáltak a víz ember által előidézett körforgásával kapcsolatban, valamint robotot terveztek, programoztak és építettek a Remy által biztosított Lego készlet felhasználásával.

"Lenyűgöző volt végignézni a versenyt. A két és fél perces robot futamok sportversenyekhez hasonló izgalomban zajlottak. Óriási teljesítményt nyújtottak a csapatok, mindenkinek gratulálunk! - összegezte a tapasztalatokat Szokoly Zsuzsa, a versenyt támogató Remy EHS&S vezetője. A FIRST Lego League első miskolci fordulójának megszervezésével az volt a BPI Group Hungary járműipari nagyvállalat célja, hogy közelebb hozza a diákokhoz a tudományokat, együttműködésre és innovációra ösztönözze őket. Arra biztatunk mindenkit, hogy menjenek tovább ezen az úton, ezért a három legjobb csapatot egy-egy értékes Lego robotépítő készlettel jutalmaztuk."

A LEV3LUP csapat szerepelt legjobban a versenyen, ők nyerték mind a négy versenyfeladatot: a csapatmunka, a kutatómunka, a robot design és a robot játék trófeát. A baráti alapon szerveződött csapat Larry névre hallgató robotja a versenyfeladatok teljesítése során a legmagasabb pontszámot érte el valamennyi futamban. Így az összesített versenyben is élen végeztek, ezért ők képviselhetik Miskolcot a közép-európai elődöntőben, amelyet 2018 februárjában rendeznek Lengyelországban.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.