Mindenkit megleptek a drónprogramozók

|

A Kutatók Éjszakáján a drónok kapták a főszerepet az Ericsson rendezvényén, ahol a feladat a repülő járművek programozása volt. Exkluzív videónk a versenyről.

Idén több mint 60 programmal várta az Ericsson az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján, így szinte minden korosztály talált magának valami érdekességet. A fő látnivaló kétségkívül a dróntechnológiákra és az 5G-re épülő érdekességek voltak.

A korábbi években megszokott, látványos, és magas szakmai színvonalú fizikai bemutatók nemcsak a legkisebbeket nyűgözték le. Az este egyik kuriózuma volt, hogy a vendégek beléphettek az Ericsson budapesti Kutató és Fejlesztő Központjának egyik szigorúan zárt laboratóriumába, a mikrohullámú laborba, ami idén először nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Sajnos a titkos helyszínen mi nem készíthettünk felvételeket, a versenyen viszont igen. Íme:

A számtalan érdekes program között a főszerep mégis a drónoké volt. Az Ericsson Drone Challenge ugyanis olyan tematikus verseny volt, ahol drónprogramozó csapatok mérhették össze tudásukat. A Drone Pro versenyen a sikeresen pályázó, néhány fős csapatok az eseményt megelőző hétvégén egy egész napos drónprogramozó workshopon vettek részt, ahol szakemberek segítségével sajátíthatták el a kódolás csínját-bínját.

Az itt szerzett ismeretek alapján programozott önvezető drónok a Kutatók Éjszakáján mutatkoztak be a nagyközönségnek. A megmérettetésen 16 induló csapat feladata az volt, hogy egy előre megépített pályán és módon kellett reptetniük egy drónt. A feladat csak első hallásra hangzik könnyűnek, mert bár a többségében gimnazista diákokból álló csapatok igazán lelkes és komoly felkészültségű versenyzőkből álltak nem mindenkinek sikerült olyan programot írni, ami hibátlanul végigvitte a drónt a pályán.

Nyitókép forrása: facebook.com/EricssonMagyarorszag

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.