Minden innovátor útja Rómába vezet

|

Jövő héten indul Európa egyik legnagyobb innovációs rendezvénye, a római Maker Faire. A kiállításról mi is részletesen beszámolunk majd.

A modern gazdasági megoldások, robot innovációk, a mesterséges intelligencia kutatások és az űrtechnológiák adják az idei kiállítás fő gerincét, amely hét pavilonban, több mint 100 ezer négyzetméteren ad majd helyett az öreg kontinens legjobb innovatív megoldásainak. Az október 12 és 14 között megrendezett Maker Faire Rome várhatóan nem csak megmutatja majd, hogy merre halad a digitális forradalom, hanem kézzelfogható termékek formájában kipróbálhatóvá és tapinthatóvá is teszi a legújabb megoldásokat a látogatók számára. A kiállítás szervezőjének beszámolója alapján több mint 1000 projekt érkezik majd Európa legnagyobb maker rendezvényére a világ 61 országából.

A kiállításon egy teljes pavilont szentelnek a megújuló gazdaságnak, ahol az is kiderült, hogy a merőben új, a lineáristól eltérő megoldások miként alakíthatják át a társadalmainkat, legyen szó akár bioműanyaggal 3D nyomtatott hétköznapi tárgyakról, újrahasznosított tejtermékekből készített ruhákról, vagy egy otthoni mini baktériumtenyészetről.

A rendezvényen az Eni például egy különleges éttermet is felépít majd, bemutatva a háztartásokban keletkező szemét, fáradt olaj újrahasznosítási lehetőségeit. A Maker Faire Rome emellett külön szekciókat szentel a dolgok internetének, a mesterséges intelligenciának, a digitális gyártásnak, a jövő ételeinek és szenzorjainak, az okos mobilitásnak, újrahasznosításnak, a kiterjesztett és virtuális valóságnak, az e-healthnek, a biotechnológiának és a drónoknak is. Az első holdra szállás ötvenedik évfordulójára készülve az űrkutatás is kiemelt figyelmet kap majd, robotikai megoldások pedig az egész kontinensről fognak érkezni. A kiállítás kurátora idén is az Arduino társalapítója, Massimo Banzi lesz.

A Maker Faire Rome emellett az oktatási intézményeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosít majd, amelynek keretében az iskolák műhelyei láthatóvá tehetik azokat a megoldásokat, amelyeken éppen dolgoznak. A rendezvényre 25 egyetemet és 55 iskolát hívtak meg (köztük egy magyart) az Európai Unió tagállamaiból. Ráadásul október 12-én még a hivatalos megnyitó előtt az iskolák diákjai ingyen látogathatják a rendezvényt - csak az elmúlt évben több mint 25 ezer tanuló élt a lehetőséggel.

A római kiállításon az Olasz Külkereskedelmi Intézet jóvoltából mi is részt veszünk majd, így az elkövetkező héten részletesen beszámolunk arról, ami a helyszínen történik. Ami Rómában történik, nem marad majd Rómában.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.