Megvan, kik képviselik hazánkat a FIRST Lego League görögországi döntőjén

|

Három magyar csapat küzdhet meg a legjobb robotépítőknek járó nemzetközi címért.

Idén első alkalommal önálló magyar szervezésben tartották meg a világ egyik legnagyobb robotépítő közössége, a FIRST, valamint a világszerte ismert építőjáték-gyártó LEGO közös szervezésében működő FIRST LEGO League verseny hazai fordulóit.

A magyarországi iskolákból jelentkező több mint 90 csapat öt regionális selejtezőkörben mérte össze tudását, majd a napokban megrendezett nemzeti döntő három nyertes csapata kvalifikálta magát a görögországi nemzetközi döntőre.

A továbbjutást érő helyek közül az elsőséget a sóskúti Andreetti Károly Általános Iskola Storms nevű csapata szerezte meg, összesített másodikként a RoboGo 5vos futott be a tatai Eötvös József Gimnáziumból, illetve szintén ott lehet a nemzetközi megmérettetésen az összesített harmadik Mobilis Bits MRGT, a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ csapata.

A döntő online közvetítése teljes egészében megtekinthető:

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.