Még lehet jelentkezni az Eötvös Loránd Jubileumi Emlékversenyre

|

A kétfordulós versenyen magyarországi és a határon túli középiskolák nappali tagozatra járó, 9. osztályos és idősebb tanulói indulhatnak.

Az "Eötvös Loránd-emlékév" keretében az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a Magyar Geofizikusok Egyesülete és az MTA SZTAKI eLearning Osztálya műveltségi versenyt hirdet középiskolásoknak, amelynek célja Eötvös Loránd életének, tudományos munkásságának megismerése, megismertetése, a korszak kulturális környezetébe ágyazva. Így - természettudományi kérdések és feladatok mellett - a résztvevők számíthatnak történelmi és irodalmi kérdésekre is.

A versenyre négyfős csapatok jelentkezését várják. A csapatok egy magyarországi és a határon túli középiskolákból is jelentkezhetnek, amennyiben a csapattagok nappali képzésen vesznek részt és legalább 9. osztályosak.

Az első forduló több részből áll. A versenyzőknek online feladatokat kell megoldaniuk számítógépen, mobiltelefonon, táblagépen. A második fordulóba bejutott csapatok tagjai - immár személyesen - egy komplex vetélkedőn vesznek részt.

A versenyre jelentkezni szeptember 18-ig lehet. További információ: vetelkedo.eotvos100.hu

Nyitókép: Miguel Á. Padriñán / Pexels

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.