Légy te is kutató - legalább egy éjszakára

|

A Microsoft többek között Hololens-simogatással készül a Kutatók Éjszakájára. Az Óbudai Egyetemen pedig űrbázis-építés is szerepel a péntek esti programok között.

Holnap és holnapután este újra megrendezik a Kutatók éjszakákát, azt az eseménysorozatot, amelyhez minden eddiginél több cég és szervezet csatlakozott - a HelloWorld csapatával például az OK Oktatási Központban találkozhatsz. A kezdeményezéshez többek között a Microsoft is csatlakozott, hogy segítsen eligazodni a legfrissebb trendek, témák és fejlesztések között. Ebben nem csupán a mesterséges intelligenciával (AI) és a Hololens-szel ismerkedhetnek meg az érdeklődő diákok, de olyan korszerű társadalmi témákba is belekóstolhatnak, amilyen a nők érvényesülése az informatika világában.

Nem szimplán egy előadássorozatra, hanem gyakorlati bemutatókra invitál a cég, ahol a felhőalapú szolgáltatásoktól kezdve akár a naprendszer mélyéig is elkalauzolnak a mesterséges intelligencia segítségével. Annak érdekében, hogy a sok tudást aztán élményekké varázsolják, egy hamisítatlan Microsoft szabadulószobával készülnek, így sok szórakozással fűszerezik a technológiai fejlesztések megismerésével töltött órákat.

Szeptember 28-ára az Óbudai Egyetem is kiemelten készül, amely 6 helyszínen több mint 180 programmal várja az érdeklődőket. Robotok, érdekes kísérletek, virtuális valóság, mesterséges intelligencia, alternatív hajtású járművek, fénygraffiti, sebész robot, levegővel hajtott autó egyaránt szerepel a programban. Óbudán a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar, a Neumann János Informatikai Kar és a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar - egyaránt készül programokkal, köztük űrbázis-építés, boncolás laborbemutató sebészrobot, óriástársas, kiterjesztett valóság szimulátor, nagyfeszültségű jelenségek, okostelefonnal életre keltett mozdony, az okos épületek világa, a mikrobák érdekes világa, papírkészítés és még számos érdekesség is helyet kapott a programban.

A további programokat a kutatokejszakaja.hu oldalon találhatod meg.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.