Izgalmas programokkal vár a 2022-es Lányok Napja

|

Lány vagy, és érdekel a technológia világa? Neked szól a hamarosan induló Lányok Napja programsorozat.

A Nők a Tudományban Egyesület az idén már a 11. alkalommal rendezi meg a Lányok Napja nevű pályaorientációs eseményét, melynek célja a STEM-területekhez (természettudomány, technológia, mérnöki tudomány és matematika) közel álló szakmák népszerűsítése felső tagozatos általános- és középiskolás diáklányok körében.

A 2022-es Lányok Napjára április 28-án, ismét személyes formában kerül sor, a szervezők és a parntercégek 65 különböző programcsomaggal várják az érdeklődőket.

"A Lányok Napján a résztvevők megnézhetik, hogy készülnek a legmenőbb Audi-modellek, vagy hogy hol tart most a 2023-as Atlétikai Világbajnokság helyszínének építése. Kipróbálhatják a 3D nyomtatást, programozhatnak és kódolhatnak, és a mobilhálózatokról is elképesztően hasznos tudást szerezhetnek. Megtapasztalhatják, mennyire hangos egy bányarobbantás, hogy mivel foglalkozik a nukleáris törvényszéki analitikus vagy hogy hogyan lehet egy fiatal magyar lányból menő űrkutató.

Megtudhatják, miért fontos a kiberbiztonság, hogy milyen titkokat rejt egy szerverszoba vagy hogy mitől izgalmas egy biotechnológiai laboratórium. Építhetnek digitálisan irányítható üvegházat, bepattanhatnak egy kamionszimulátorba, eljuthatnak a 4-es metró láthatatlan részeibe, belebújhatnak egy hacker bőrébe és programozhatnak robotot. Kiderül, hogy kerül az internet a mobiljukra, de arra is választ kapnak, mitől lesz jó egy önéletrajz vagy hogy nőként milyen kihívásokkal kell szembenézniük a hagyományosan férfiasnak titulált pályákon."

- írja az esemény kedvcsinálója. A Lányok Napja partnerei között olyan vállalatokat találunk, mint a chipgyártás egyik vezető szereplője, a brit Arm, a Lego, a General Electric, a Magyar Telekom, a Bosch vagy a Nokia.

A választható programok a Lányok Napja honlapján jelentkezhetsz, a rendezvény Facebook- és Instagram-oldalain pedig friss hírekkel tájékozódhatsz.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.