Ismerd meg a magyar kutatók új generációját!

|

A műegyetem ösztöndíjas kutatói számos területen prezentálják eredményeiket az önvezető járművektől az adatbányászatig.

A Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2021. május 19-én nagyszabású online konferenciát tart, melynek során 17 szekcióban ismertetik azon hallgatóik, doktoranduszaik és fiatal oktatóik kutatási eredményeit, akik az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjában részesülnek az aktuális tanévben.

Az ÚNKP 2016-ban indult, s változatos témakörökben kiírt pályázatokkal segíti a felsőoktatásban reszt vevő hallgatói és kutatói kiválóság tehetséggondozását. Az elmúlt évben a Műegyetem közösségének 189 tagja nyerte el az állami ösztöndíjat.

A BME május 19-én 10 és 16 óra között zajló online konferenciáján bemutatkozó fiatal támogatottak egyebek mellett az önvezető járművek, az adatbányászat, a robotika, az energetika, a gyógyszervegyészet, az új médiatechnológiák és a különleges építészeti megoldásokat érintő kutatásaik terén elért új tudományos eredményeiket is ismertetik majd.

Az esemény programfüzete már elérhető a www.bme.hu/unkpkonferencia honlapon, ahol az absztraktfüzet, valamint a virtuális esemény elérésének technikai információi is megtalálhatók. Az érdeklődők a Microsoft Teams platformon keresztül tudnak majd belépni az online szekciókba.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.