Ingyenes online informatikai tábort szervez az ELTE

|

13-16 éves diákok jelentkezését várja az Eötvös Loránd Egyetem Informatikai Karának nyári programja.

Ingyen látogatható online tábort hirdetett az ELTE Informatikai kara. A két turnusban lebonyolított esemény fókuszában a BBC: Micro:bit V2 nevű egylapkás miniszámítógép lesz, a 13-16 éves résztvevők ezzel fognak behatóbban megismerkedni.

A jelentkezőket terhelő egyetlen költség, hogy be kell szerezniük a munkához szükséges hardvert, amire webáruházban lesz lehetőség, a választott csomagtól függően 5990-8190 forintos áron.

"A BBC Micro:bit egylapkás miniszámítógép, amely 4x5 cm-es méretével, 5x5-ös LED kijelzőjével, gyorsulásérzékelő, hőmérséklet érzékelő, fényérzékelő, irány érzékelő szenzoraival, integrált hangszórójával és mikrofonjával, be- és kimeneti csatlakozóival, 2 gombjával, Bluetooth/rádió kapcsolódási lehetőségével igen sokrétű alkalmazást tesz lehetővé, legyen az (akár többfelhasználós) játék fejlesztése, viselhető eszközök (például lépésszámláló) tervezése és megvalósítása, kísérletezés a szenzorok által mért adatok felhasználásával, vagy éppen külső eszközök irányítása."

-írja az ELTE közleménye a BBC Micro:bitről. A tábor első turnusát június 28. és július 2. között, a második turnust pedig július 5. és július 9. között tartják. A tábori foglalkozások a Microsoft Teams-szen zajlanak.

Az eseményre való jelentkezés ezen a linken lehetséges, ahol további részletek is olvashatók az online táborral kapcsolatban.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.