Ezek a csapatok már biztosan ott lesznek a FIRST LEGO League nemzeti döntőjén

|

Nagykőrösi általános iskolások és tatai gimnazisták nyerték a FIRST LEGO League robotépítő versenysorozat első regionális döntőit.

Hazánkban márciusban rajtolt el a FIRST LEGO League, a vezető, természettudományokkal foglalkozó, nonprofit oktatási szervezet és a dán cég által közösen szervezett, idén először Magyarországot is különálló régióként felvonultató gyerek- és ifjúsági robotikai versenyének 2020/21-es versenyszezonja.

A versenyre jelentkezett több mint 90 csapat öt regionális selejtezőkörben méri össze tudását, majd a fővárosi nemzeti döntő 2 nyertes csapata kvalifikálja magát a görögországi döntőre. A csapatoknak komplex feladatra, egy sor akadály leküzdésére kell robotot tervezniük és építeniük.

Mindenki ugyanazokkal az elemekkel, szenzorokkal, motorokkal dolgozik, de a versenyzők kreativitásának köszönhetően minden robot egyedi megjelenésében, és az egyes feladatokra tervezett moduljaiban. A versenyzők heteken át tökéletesítették robotjaikat, hogy azok a lehető leghatékonyabban, legelegánsabban menjenek  végig az akadálypályán.

A tatabányai regionális döntőt a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium RoboGo 5vos csapata nyerte, második helyen a budaörsi ROBOKTAT szakkör, harmadikként pedig a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium FRT csapata végzett. A zalaegerszegi forduló győztese a Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola EPYCTM csapata lett, második a szegedi Karolina Iskola KarDroidok, harmadik a Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum BLMind csapata.

A következő hétvégéken rendezik meg a többi regionális döntőt: a budapesti és debreceni versenyekről 3-3, a győri robotépítők közül 2 csapat jut majd tovább a május 28-29-i nemzeti döntőbe.

A robotépítő, problémamegoldó csapatverseny magyarországi állomásainak kiemelt támogatója a Telenor Magyarország, szakmai partnere pedig a telekommunikációs cég digitális oktatást segítő programja, a HiperSuli A társaság négy tagintézményének hat csapata is részt vesz a megmérettetésben, köztük a zalaegerszegi győztes, a Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola EPYCTM csapata.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.