Érdekelnek a pénzügyek? Téged is vár a „Legyél te is pénzügyi junior klasszis!” verseny

|

14-19 éves diákok jelentkezését várja a pénzügyi ismeretekre koncentráló megmérettetés.

Az idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Privátbankár.hu és a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány pénzügyi versenye, amely ez alkalommal 14-19 éves, négyfős gimnazista csapatok jelentkezését várja.

A "Legyél te is pénzügyi junior klasszis!" címen futó esemény gyakorlati, a mindennapok során is használható tudást igyekszik átadni a diákoknak, akik később a családi életben is hasznosíthatják a megszerzett ismereteket. A résztvevők szakértők által összeállított oktatási anyagokból készülhetnek fel, melyek a diakforum.hu weboldalon találhatók.

"Mire jó a családi költségvetés? Miből tegyek félre, ha alig jövök ki a pénzemből? Megéri szakmát szerezni, továbbtanulni? Hogyan fizethetek a telefonommal? Miből lesz lakásom? Hogyan kerüljem el a pénzügyi csalókat? Miért foglalkozzak most a nyugdíjammal? Miért és hogyan kell adót fizetni? Hol és hogyan kamatozik a spórolt pénzem? Ha tudod ezekre a kérdésekre a választ, akkor azért, ha nem tudod, akkor pedig azért jelenkezz a Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyére és Diákfórumára!"

- szól a verseny kiírása. A jelentkezési határidő március 28 éjfél, a regisztrációs felület ide kattintva érhető el. A megmérettetés három fordulóban zajlik majd, melyből az első két kör online, a döntő viszont az esemény történetében először személyes jelenléttel kerül megrendezésre, április 27-én.

Ami a nyereményeket illeti, az első három helyezett csapat tagjai és kísérő tanáraik számára bécsi egynapos tanulmányutat szerveznek az Erste Bank támogatásával. A verseny fővédnöke, Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelési államtitkára jóvoltából az első 5 helyezett csapat csapatonként 60 ezer forint értékben választhat műszaki cikkeket.

A Magyar Államkincstár 20 darab 10 ezer forintos ajándékutalványt ajánlott fel a döntőbe bejutó csapatok felkészítő pedagógusainak, valamint a NAV, a Pénzügyminisztérium és a Pénziránytű Alapítvány is értékes nyereményekkel támogatja az eseményt. A Fundamenta Lakáskassza továbbá a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.