Érdekel a kriptoprogramozás? Ez a verseny neked szól!

|

A BDAY májusi online kripto-hackatonja megkötések nélkül várja a résztvevőket, a nevezés ingyenes.

A tech világában manapság aligha akad forróbb téma a kriptovalutáknál és a blokklánc-technológiánál. A Bitcoin árfolyam tavalyi kilövése újabb kétkedőket győzött meg, így napjainkra olyan nagy cégek álltak be az új fizetőeszköz mögé, mint a Tesla, a PayPal, vagy épp a Bank of New York Mellon.

A világhódító kriptomozgalom pedig nagyon mélyről indult, létrehozói és legkorábbi támogatói jellemzően anonimitásukat megőrző programozók, kriptográfusok, a "cypherpunk" mozgalom tagjai. Akiket viszont ismerünk, azok között akadnak magyarok is: például az úttörő Nick Szabo informatikus, vagy Hanyecz László. Utóbbi a világ első embere, aki Bitcoinnal vásárolt, mai árfolyamon félmilliárd forintot fizetve 2 pizzáért.

Most pedig más hazaiak előtt is megnyílik az út, hogy letegyék névjegyüket a szakmában. Május 18-án ugyanis Magyarországon rendezik meg a CCTF - Crypto Currency is The Flag programozási versenyt, amelyre a kripto- és a blokklánc-téma iránt érdeklődő szakértők jelentkezését várják, életkori vagy egyéb megkötések nélkül.

A BDAY szervezésében az iparág legjobbjai mérhetik össze tudásukat, az esemény támogatói pedig értékes nyereményekről gondoskodnak. A szponzorok között olyan nemzetközi cégek is megtalálhatók, mint az Awalcon, Cryptall, HODLbag, és CasperLabs, a hazai szereplők közül pedig a CodeCluster és az újgenerációs, hibrid konszenzuson alapuló magyar blokklánc, az ILGON is támogatja a rendezvényt.

A jelentkezéshez a cryptoctf.org-on lehet felvenni a kapcsolatot a CCTF szervezőivel, a nevezés ingyenes.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.