Egyetemisták ötleteit várják az agrárszektor megújítására

|

Bármely szakról jelentkezhetnek a hallgatók a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ötletversenyére.

Az emberiség nem kis részben a rohamosan fejlődő mezőgazdasági eljárásoknak és technológiáknak köszönheti, hogy az élelmiszertermelés lépést tud tartani a népesség növekedésével, a globális felmelegedés miatt azonban nem dőlhetünk hátra, folyamatosan kutatni kell a jövő kulcsát jelentő, hatékonyabb és fenntarthatóbb megoldásokat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) most az egyetemistáktól is várja a javaslatokat, május 6-7-én ugyanis ismét megrendezésre kerül a szervezet 24 órás felsőoktatási ötletversenye. A NAK TechLab Hackathonra bármely felsőoktatásban tanuló hallgató jelentkezhet, tehát nem csak az agrár területről várják az érdeklődőket.

A MOME-n zajló megmérettetésre 2-4 fős csapatok nevezhetnek, akiknek a hazai agrárium legégetőbb kihívásaira kell innovatív megoldásokkal szolgálniuk. Ilyen például a precíziós növénytermesztésbe beilleszthető digitális megoldások témája, a munkaerőhiány enyhítése vagy az állattenyésztés energiatakarékosabbá tétele.

"Úgy tartják rólunk, magyarokról, hogy kreativitás, az újra való nyitottság és vállalkozói szellem jellemez bennünket - amire büszkék is vagyunk. A NAK TechLab program keretében kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalok megszólítására, hiszen a fiatal generáció az, mely új lendületet, fejlődést hozhat az agráriumba. A verseny során nyújtott agrárszakmai mentorálás pedig egyedülálló lehetőség a projektek fejlődése szempontjából."

- nyialtkozta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. A hackatont egy online elődöntő előzi meg, a 24 órás versenyben bejutó hallgatók pedig üzlet- és termékfejlesztési, valamint agrárszakmai mentorok segítségével tökéletesíthetik ötleteiket. A fiatalok a verseny másnapján - prezentáció keretében - szakmai zsűrinek mutatják be kidolgozott koncepciókat. A legjobb csapat értékes nyereményekben részesül, valamint különdíjak is kiosztásra kerülnek: nagy összegű utalvány repülőjegy és elektronikai termékek vásárlására, konferencia belépés, gyárlátogatás, illetve további szakmai jellegű díjak.

A versenyre ide kattintva tudtok jelentkezni. A szervezők március 30-án előzetes online tájékoztatót is tartanak az érdeklődőknek, ennek regisztrációs felületét itt érhetitek el.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.