Egyedi tervezésű LEGO trófeát készített a WLWYB

|

A FIRST LEGO League versenysorozat különleges kupáit a magyar WLWYB csapat készítette el a világ egyik leghíresebb LEGO tervezőjének közreműködésével.

A világjárvány ellenére az élet sosem állt le a LEGO kockák háza táján, mondhatni inkább radikálisan nőtt az igény az akár mindennapos építésre, ennek megfelelően a FIRST LEGO League magyarországi fordulóit is megrendezik, ahol az idei tanévben egyedi LEGO kupákkal gazdagodhatnak a legjobb csapatok.

A FIRST LEGO League hazai szervezéséért felelős HelloWorld Egyesület a magyar WE LOVE WHAT YOU BUILD (WLWYB) csapatát kérte fel, hogy a robotprogramozó versenysorozat hazai állomásaihoz egy különleges trófeát tervezzen meg. A WLWYB az első koncepciót már az ősszel elkészítette, amely egy mechanikus - más LEGO trófeáktól markánsan eltérő - szerkezetet tervezett meg a "think outside the box" gondolatmenetet követve. Már az első terveik is egy olyan dobozt ábrázoltak, amelyből egy LEGO Technic fogaskerék emelkedik ki.

Hogy különlegessé tegyék a trófeát, egy dupla méretű, eloxált alumíniumból gyártott 24 fogú Technic fogaskereket terveztek beépíteni a trófeába. Ez egy legendás LEGO alkatrész, amelynek a WLWYB első, már gyártásban nem lévő típusát használta fel. Ehhez Európa szerte több mint 100 darab CNC gyártócéget kerestek fel, hogy megtalálják azt, amely az elvárt minőséget és gyorsaságot tudja biztosítani. A feladatot végül egy német CNC megmunkáló cég nyerte meg, amely mind minőségben és gyártási időben is megfelelő volt.

A trófea dobozának végső terveit Tiago Caratino készítette el, aki évekig a LEGO-nál vezető tervező volt, jelenleg pedig szabadúszó LEGO Designerként dolgozik. Tiago és a WLWYB csapata az elmúlt egy évben több sikeres közös projekten is együtt dolgozott és nem mellesleg a MOCHUB-on megtalálható több MOC-ja is, amelyet bárki a világ bármely tájáról meg tud rendelni, mint egy egyedi LEGO szettet. A MOC a "My Own Creation" rövidítése a LEGO szcénában.

Tiago mind a kivitelezést mind a mechanikát tökéletesen oldotta meg. A doboz 10x10x10 cm-es méretű lett és összesen 205 LEGO alkatrészből áll. A trófea talapzata plexiből készült, amelyekre külön-külön gravírozva lettek a helyszínek és a különböző győztes kategóriák.

A WLYWYB a 2020/2021-es FIRST LEGO League szezonban az egyedi, máshol nem megvásárolható kupából 36 darabot készített, amellyel a legjobb magyarországi FIRST LEGO League csapatok és edzők fognak gazdagodni a hazai regionális fordulók és a nemzeti döntő során.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.