Az internetbiztonság is lehet játékos!

|

Az ESET és a HelloWorld összefogása remekül példázza, hogy az internetbiztonságot is lehet játékosan oktatni.

A Minecraft tábor indulásával megkezdődött a HelloWorld nyári táborok szezonja, amely többek között Társasjáték-tervező, videós és Robotprogramozó tematikával várja a modern kompetenciák iránt érdeklődő 10-18 éveseket. A táborokban az idei évben több mint 200 regisztrálóval számolnak a szervezők. Ezek a fiatalok lesznek majd azok, akik a legmodernebb eszközökkel ismerhetik meg a programozás, a prototípus készítés, a robotvezérlés és többek között az IoT-fejlesztés alapjait, egy életre szóló élménnyel és motivációt töltettel gazdagodva.

Az idei évben a HelloWorld táborozók különleges módon ismerkedhetnek meg az internetbiztonsággal: társasjátékként dolgozva fel a témát, sőt az ESET forgalmazásáért felelős Sicontact Kft támogatásának köszönhetően a Társasjáték-tervező tábor résztvevői egy értékes nyereménnyel is távozhatnak, amennyiben részt vesznek az internetbiztonsági kihíváson. A Minecraft táborban már több érdekes koncepció született, legyen szó labirintusban folyó vírusharcról, vagy éppen kártyajátékba ültetett hacker küzdelemről, amely megmutatja, hogy a gyerekek csoportokban dolgozva milyen kreatív módon képesek feldolgozni a témát.

"Már a legkisebb gyerekek körében is nagyon sok internetbiztonsággal kapcsolatos kérdés merül fel, hiszen ez egy nagyon szerteágazó, változó terület, ami folyamatos tanulást és tudatosságot igényel.
A felhasználók oktatása, legyen szó gyermekekről, szülőkről vagy akár tanárokról, kiemelten fontos számunkra. Nagyon örülünk, hogy küldetésünk összhangban van a HelloWorld táborok szervezőinek céljaival. Ezért is veszünk részt évről-évre támogató partnerként a táborokban, ahol érdekes előadásokkal segítjük a gyerekeket abban, hogy minél fiatalabb korban tudatos internethasználókká válhassanak" - nyilatkozta Szokodi Judit, a Sicontact Kft. cégvezetője.

Az ESET emellett két táborban egy különleges előadással is készül, amely keretén belül Csizmazia-Darab István, a Sicontact IT biztonsági szakértője és az Antivirus blog szerkesztője fogja a táborlakókat a biztonságos internetezés és számítógép-használat világában eligazodni.

Következő táborunk

Időpont: 2019. július 15-19. (naponta 08.00-17.00)
Ár: 39 900 forint (tartalmazza a napi ebéd, a foglalkozások és a felhasznált anyagok díját, valamint az áfát)
Helyszín: EPAM Systems (1082 Budapest, Futó utca 47-53)
Korosztály: 12-18 év

További információ és jelentkezés: unity.helloworldonline.hu

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.