Az eddigi legnagyobb robotfesztivál érkezik Budapestre

|

Két globális ifjúsági robotépítő-verseny, egy robotszumó kupa, valamint megannyi ingyenes programozó workshop vár A Jövő Iskolája rendezvény látogatóira.

Ismét robotinvázió vár Budapestre, hiszen a FIRST LEGO League regionális döntője keretében újra összemérik a tudásukat a főváros legtehetségesebb ifjúsági robotépítői és robotprogramozói, míg a kifejezetten a kisebb korosztály megcélzó FIRST LEGO League Junior Budapesti kiállításán tíz éven aluli gyerekcsoportok mutatják be majd okosváros projektjeiket, valamint az azokban elhelyezett robotjaikat. A nemzetközi versenyre bulgáriai csapatokat is várnak, ráadásul a magas színvonalra jellemző, hogy tavaly a budapesti fordulóból továbbjutó TövisASAP egészen a detroiti világdöntő megosztott második helyéig menetelt. Idén a Budapesti döntő zsűrijében többek között helyet kap Horváth Ádám, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ, Fazekas Péter, Juhász Gábor, Benkő Pál és Demjén Gábor, az EPAM, Koren Balázs, a Hipersuli szakértője, valamint Balogh-Mázi Mária, a DreamJo.bs ügyvezetője és Balogh Péter, az NNG alapítója és a Cápák Között szereplője.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium épületében megrendezett A Jövő Iskolája rendezvényen a két nemzetközi robotverseny mellett a RoboLabor Országos Robotszumó Bajnokság HelloWorld Kupája is különleges izgalmakat tartogat a látogatóknak, ráadásul a versenyek szüneteiben a kilátogatók workshopokon építhetik meg és programozhatják be a saját robotjaikat, illetve hazai szakértők előadásaiból megismerhetik a robotvezérlés jövőjét és trükkjeit.

A szervezők egy különleges innováció expóval is készülnek, valamint több programmal is kedveskednek a kilátogató családoknak. A helyszínen ki lehet majd próbálni napjaink legújabb és legmodernebb társasjátékait, a látogatók egy LEGO kiállítással is találkozhatnak, valamint a hazai LEGO közösség több jelentős képviselőjével, a fiatalok pedig hazai innovációs műhelyek által szervezett ingyenes workshopjain kóstolhatnak bele a programozásba és a robotvezérlésbe. A rendezvény főtámogatója és szakmai partnerei a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége, az EPAM.

"A Jövő Iskolája rendezvény támogatása nekünk, az EPAM-nak szinte magától értetődő, hiszen mindazt képviseli, amiben hiszünk, és amit napi szinten látunk működni a gyakorlatban. A közép-kelet európai gyökerekkel rendelkező, ma a new york-i tőzsdén jegyzett EPAM évek óta az egyik leggyorsabban növekvő vállalat a szektorban amiben nagy szerepe van az élet minden területén zajló digitalizációnak. Az EPAM sikereit nagy részben köszönhette a régió egészen a közelmúltig kiemelkedő természettudományos oktatásának aminek megújításában saját céges kereteink adta lehetőségekkel szeretnénk hozzájárulni. EKids programunk évek óta nagy sikerrel változatos módon ismerteti meg a gyerekeket nem csak a digitalizációval, hanem a kreatív gondolkodással és ennek a tevékenységünknek bővítéseként örömmel vesszük ki a részünket a Jövő Iskolája kezdeményezés mint platform támogatásában" - nyilatkozta Bozsó Attila, az EPAM regionális igazgatója.

Helyszín: 1035 Budapest, Raktár u. 1 (Alternatív Közgazdasági Gimnázium)
Időpont: 2020. január 11. (Nyitvatartás: 10-19 óra között)
Belépés: mindenki számára ingyenes
További információ: firstlegoleague.hu

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.